Leema Acoustics

Bekijk in detail alle producten van Leema Acoustics, bestaande uit voor- en eindversterkers, geïntegreerde versterkers, CD-spelers en DAC's

Ontdek meer

1998
In 1998 beginnen de voormalige BBC-ingenieurs Lee Taylor en Mallory Nicholls aan een onderzoeksproject om een ​​miniatuurluidspreker voor de studio te creëren. Gedreven door hun fanatieke aandacht voor detail en hun verlangen om iets heel bijzonders te creëren, ontwikkelden ze nieuwe tools, modellen en akoestische principes in hun zoektocht naar perfectie.
2006
De introductie van de bekroonde Tucana geïntegreerde versterker versterkte Leema's reputatie als fabrikant van audiocomponenten van referentiekwaliteit. Zijn opvolger, de Tucana II, sloot zich aan bij een steeds groter wordend portfolio van componenten die Leema vele prijzen hebben opgeleverd, waardoor Leema vandaag de dag een van de meest opwindende en veelgeprezen jonge audiobedrijven is.

2014
In 2014, na een nauwe werkrelatie van meerdere jaren, bundelde Leema de krachten met Davlec Ltd, een gevestigde elektronicafabrikant uit Wales met ervaring in verschillende nichemarkten. Door samen te werken zal deze alliantie Leema in staat stellen zich te concentreren op de ondersteuning en ontwikkeling van zijn producten, terwijl hij gebruik maakt van de productieprocedures en protocollen die Davlec in de afgelopen 30 jaar heeft verfijnd.
2024
In 2024 wordt het product assortiment gestroomlijnd en de nieuwe Quantum Serie geïntroduceerd. Ook start dit jaar GVR Audio Import met de distributie van de Leema producten in de Benelux.

Constellation Serie

Waar het allemaal mee begon! Leema's klassieke, bekroonde analoge versterkers, voorversterker, cd-speler, phonotrap en nu een toonaangevende DAC. Enorme stroomlevering gecombineerd met subtiliteit, finesse en transparantie, verpakt in een tijdloze en elegante kast, levert een ongeëvenaarde high-end ervaring op.

Quantum Serie

De nieuwe serie sinds 2024 geïntroduceerd, bestaande uit een voor- en eindversterkers en CD-speler. De voorversterker heeft ook een DAC aan boord. Later volgen nog een geïntegreerde versterker en streamer.