Leema Acoustics

Hoogwaardige audio apparatuur uit Wales

GVR Audio Import is door Leema Acoustics per 4 Juni 2024 benoemd als distributeur voor hun producten in de Benelux. Daarnaast zal GVR ook direct de nieuwe Quantum Serie introduceren, die in begin dit jaar al werd aangekondigd door Leema Acoustics.

Deze nieuwe serie zal naast de bestaande high-end producten uit de Constellation Serie komen en bestaat in eerste instantie uit:

  • Neutron voorversterker en DAC
  • Graviton eindversterker
  • Electron CD-speler

Later zullen nog een geïntegreerde versterker en een streamer aan de Quantum Serie worden toegevoegd.

Het volledige persbericht is als volgt:

GVR Audio Import is de nieuwe distributeur in de Benelux voor Leema Acoustics. Kijk voor prijzen en productinformatie op www.gvraudio.eu

 Per 4 juni 2024 is GVR Audio Import door Leema Acoustics als distribiteur benoemd voor hun producten in de Benelux.

Leema Acoustics is in 1998 opgericht door ex-BBC engineers Lee Taylor en Mallory Nicholls. In eerste instantie werden producten voor de professionele audiomarkt ontwikkeld.

In 2006 werd de eerste geïntegreerde versterker, genaamd Tucana, geïntroduceerd voor de thuis audiomarkt. Deze versterker won meteen de award van HiFi News voor beste versterker van het jaar. In 2007 werd de Antila CD-speler geïntroduceerd, die de prijs won van What Hifi? als beste CD-speler van het jaar.

Sinds die beginjaren heeft Leema Acoustics nog veel nieuwe producten geïntroduceerd die een groot aantal internationale prijzen hebben gewonnen.

 Deze traditie wordt dit jaar in ere gehouden door het productassortiment te stroomlijnen tot de legendarische Constellation- en de nieuwe Quantum serie. In februari van dit jaar werd de nieuwe Quantum Series geïntroduceerd. GVR Audio Import brengt deze nieuwe en bestaande producten nu naar de Benelux. De Quantum serie bestaat uit de Neutron voorversterker, de Graviton eindversterker en Electron CD-speler. Later dit jaar volgen nog andere producten in deze lijn.

 De Neutron voorversterker beschikt over 13 ingangen, waarvan 7 digitale- en 6 analoge ingangen. De analoge ingangen beschikken onder meer over 1 XLR ingang en zelfs een phono voorversterker met ondersteuning voor zowel MM- als MC elementen. Deze uitgebreide ondersteuning voor het aansluiten van bronnen is ongekend in deze prijsklasse. De verkoopprijs van de Neutron bedraagt € 1.999,-.

De Graviton eindversterker beschikt over 150 Watt per kanaal vermogen bij 8 Ohm en 280 Watt bij 4 Ohm. Er zijn dubbele aansluitmogelijkheden per kanaal om eenvoudig luidsprekers aan te kunnen sluiten met bi-wire kabels. Daarnaast is er een extra lijn-uitgang aanwezig om eventueel een tweede eindversterker te kunnen aansluiten (Bi-amp). De verkoop prijs van de Graviton bedraagt € 1.999,-.

Tot slot is ook de Electron CD-speler direct beschikbaar met zowel analoge- als digitale uitgangen voor € 1.899,-. De speler beschikt over een ESS Sabre gebaseerde DAC, geoptimaliseerd voor 44.1 Khz / 16 bit data. 

De Quantum serie is direct te koop en verkrijgbaar in het zilver en zwart en worden volledig gebouwd in Wales, UK. De Stellar en Elements series van Leema Acoustics komen met de introductie van de Quantum serie per direct te vervallen.

Houd de website in de gaten voor reviews van de producten en nieuwe aankondigingen van merken die verdeeld gaan worden door GVR Audio Import.

Review Acoustic Solid Wood MPX platenspeler
Engelstalig