Acoustic Solid

Bekijk hier alle producten van Acoustic Solid

Ontdek meer

"WITH HEART AND HAND"

CREATING THE BEST FOR BOTH THE EYES AND THE EARS


Acoustic Solid is een wereldwijd unieke bedrijf, waar moderne, geavanceerde technologieën nog steeds worden gecreëerd met behulp van echt, traditioneel vakmanschap. Met ervaring en vaardigheid – en met hart en ziel.


Wij zijn thuis in het hart van de Zwabische uitvinders- en knutselaarsgeest, die ook in onze genen zit. In ons familiebedrijf ontwikkelen, ontwerpen en produceren wij al vijfentwintig jaar unieke high-end draaitafels en bijbehorende accessoires, waarmee Acoustic Solid wereldwijd synoniem is geworden voor audiofiele precisie ‘Made in Germany’.


De missie van Acoustic Solid is om goede muziek hoorbaar te maken.


We houden van muziek en zijn toegewijd aan het creëren van de technische middelen om muziek authentiek en perfect te reproduceren - zo dicht mogelijk bij de live-ervaring.


Wij zijn verenigd met muziekliefhebbers over de hele wereld door het enthousiasme voor luisterplezier met ziel en gevoel, zoals alleen analoge platenspelers dat kunnen overbrengen. Om deze levendige ervaring voor zoveel mogelijk vinyl liefhebbers en platen verzamelaars toegankelijk te maken, bieden wij uitmuntend geluid tegen een overtuigend goede prijs-kwaliteitverhouding.


Het team is de ster


De fabriek telt momenteel zes medewerkers. Onze competente en ervaren fijnmechanica, elektronicatechnici en ingenieurs bij ontwerp en productie worden ondersteund door administratief personeel dat ook de internationale verzending afhandelt met alle douaneformaliteiten.


Het hoofd, de constructeur en de ontwerper is werktuigbouwkundig ingenieur Karl Wirth, die de fabriek vijfentwintig jaar geleden oprichtte. Ook de familie Wirth werkt in het bedrijf. Als klein, toegewijd team kunnen we geweldige dingen bereiken omdat we verenigd zijn door dezelfde waarden: precisie, kwaliteit en een grote passie voor goed analoog geluid.


Bestaat al 25 jaar


Het begon allemaal in 1996, in een tijd waarin de vinylplaat allang dood was verklaard en niemand had kunnen vermoeden dat analoog luisteren weer zo populair zou worden als we de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Zeker, hoogwaardige apparaten zoals die van Acoustic Solid hebben bijgedragen aan deze hype, waardoor het luisteren naar platen naar een nieuw niveau is getild.


Karl Wirth, destijds nog werkzaam in de auto-industrie op het gebied van akoestiek en precisie-instrumenten, bleef altijd trouw aan de plaat, maar was ontevreden over het aanbod aan spelers. Hij besloot daarom ‘zijn’ perfecte platenspeler zelf te bouwen. Thuis, op de draaibank in zijn garage, creëerde hij zijn eerste snaar aangedreven draaitafel met de programmatische naam Solid One – hij is nog steeds in gebruik!


Alles nam toen een eigen weg: Vrienden en kennissen waren enthousiast over de Solid One en wilden er ook graag één hebben. Een eerste optreden op een beurs zorgde voor opschudding in de markt en levendige mond-tot-mondreclame leidde tot een snel groeiende vraag.


Samen met zijn gezin besloot Karl Wirth van zijn hobby een bedrijf te maken. Door vele nationale en internationale publicaties en talrijke onderscheidingen, waaronder “Product of the Year 2007” in Hong Kong, heeft het merk Acoustic Solid zich snel succesvol gevestigd. Het bedrijf groeide en exporteert nu naar meer dan veertig landen over de hele wereld. In 2001 verhuisde het bedrijf naar een nieuw gebouw in Altdorf en in 2011 breidde het uit.


Zelfs met het groeiende succes is de oprichter – en met hem Acoustic Solid – altijd trouw gebleven aan zichzelf. Het sleutelen aan en experimenteren met nieuwe materialen en technologieën, gecombineerd met meesterlijk vakmanschap en zorg tijdens het productieproces, blijft de basis voor het creëren van de beste apparatuur in zijn klasse voor muziekliefhebbers.